La inceput de toamna Feng Shui

Fiecare sezon vine ca un nou inceput in viata noastra, iar cel de toamna anunta, in mod traditional, vremea “recoltei”. Sub auspiciile Abundentei – toamna este binecunoscuta ca o perioada rodnica, de recoltare si cules a daruruilor Naturii – cei mai multi dintre noi simtim nevoia de a descoperi si a ne bucura de tot ce am “semanat”, de-a lungul anului, in toate domeniile si zonele de interes.

Pentru unii e timpul casatoriei – incununarea relatiei pe care au construit-o impreuna cu partenerul – pentru altii e vremea concediului – rezultatul multor luni de munca –, pentru altii e debutul unui nou job sau proiect mult asteptat, in care au investit rabdare, timp si energie.

Esential, intr-o astfel de perioada, este sa pasim cu incredere si entuzism in orice directie pornim, sa fim constienti ca atitudinea si gandurile pe care le avem legat de acel lucru reprezinta CHEIA cu care deschidem usile si ne revendicam “trofeele” de drept.

Stiinta Feng Shui vine, in acest context, sa ne asiste pe drumul micilor si marilor evenimente din viata noastra, intocmai ca un ghid spiritual care simte Energia, mai ales zonele din care lipseste si cele unde e nevoie sa fie potentata.

Cand cunoastem harta noastra natala – in functie de calendarul astrologic chinezesc, in special – stim care sunt calitatile si darurile cu care venim in aceasta lume, dar si partile din noi care ne creeaza potentiale neplaceri si probleme.

In arta Feng Shui, toate aceste provocari sau dezechilibre pot fi remediate printr-un set de reguli, principii si obiceiuri care, odata aplicate, au puterea de a influenta felul in care ne atingem scopurile, indiferent de natura lor.

Poate fi vorba de un mic talisman care ne ajuta sa atragem partenerul potrivit – atat unul romantic cat si unul de business – sau un simplu obiect Feng Shui care sa isi gaseasca locul in casa sau pe biroul nostru si care sa schimbe, dintr-o data, atmosfera si energia locului.

Sa nu uitam niciodata ca orice mica schimbare pe care o facem va produce, la randul ei, un intreg lant de schimbari, ca intr-un joc de domino in care prima piesa le influenteaza radical pe toate celelalte.

Iar o simpla decizie de a face un lucru nou ACUM – de a consulta un specialist, de a ne alatura unui grup cu interese si pasiuni comune, de a intra in contact cu oameni si idei diferite etc – ne da, practic, sansa sa exploram adevaratele oportunitati si usi pe care le putem deschide incepand cu toamna asta…

%d blogeri au apreciat: