Dorinta de dezvoltare

Fiecare persoana isi doreste sa se dezvolte, intr-un mod sau altul. Ce se afla in spatele dorintelor noastre? Care este motivul pentru care noi ne fixam obiective si ne construim viziuni pentru viitor? Am putea spune ca dorinta de dezvoltare inseamna dorinta de fericire.

Insa cu trecerea timpului, sunt persoane care “se iau cu viata” si zilele devin rutinate si uita sa mai faca acele actiuni care sa ii ajute sa se dezvolte. Daca tu te afli in aceasta situatie si simti ca ceva nu merge asa cum ti-ai dori, iti reamintesc ca dezvoltarea ta iti poate pune bazele pentru o cariera realizata si o viata placuta.

Ce ii poarta pe oameni pe culmile succesului? Ce ii determina pe oameni sa-si asume riscuri, sa faca un pas in plus si sa depuna tot efortul pentru a reusi? DORINTA! Si atunci cand ai dorinta, ai INITIATIVA. Toata lumea stie ca fiecare calatorie incepe cu primul pas, si chiar este adevarat. Oamenii care au dorinta de dezvoltare nu asteapta ca totul sa fie perfect aranjat pentru a trece la urmatoarea etapa.  Nu asteapta pana cand frica si obstacolele dispar. Ei iau initiativa. Si odata ce fac primul pas si incep sa mearga inainte, lucrurile devin mai usoare, multe probleme incep sa se rezolve de la sine si talentele pot prelua controlul.

Oamenii care cred ca stiu tot, isi ingreuneaza drumul spre perfectionare. Dorinta de dezvoltare nu se refera atat la competenta sau la capacitate mentala, cat la atitudine. Este dorinta de a asculta, de a invata si de a aplica. Este foamea de descoperire si de dezvoltare.

“Viata este ca o bicicleta cu zece viteze. Multi dintre noi avem viteze pe care nu le folosim niciodata.” – Charles Schulz.

Exista doua feluri de oameni pe lumea aceasta: cei care vor sa faca tot felul de lucruri si cei care nu vor sa faca greseli. Sunt persoane care, in ciuda dorintei lor de dezvoltare, setarile gresite pe care le-au primit in copilarie, nu le permit sa avanseze in viata asa cum si-ar dori. Si atunci e nevoie si de mai multa ambitie si determinare pentru dezvoltare si succes. Altfel, putem ramane intr-o viata banala si lipsita de culoare si fericire.

Indiferent ce varsta ai, ce experienta ai, ce cunostinte ai, ia decizia ACUM sa treci la urmatorul tau nivel. Ce poti face pentru a te mai imbunatati putin?

Daca si tu esti o persoana care are dorinta de dezvoltare, te asteptam in cadrul cursurilor noastre de dezvoltare prin Feng Shui.

“Succesul de orice natura iti cere sa iti asumi o responsabilitate. Daca doresti sa ai succes, fa din responsabilitate o alegere.” – Michael Korda.

 

%d blogeri au apreciat: