7 sfaturi rapide pentru o carieră de succes

    Simţi că eşti nemulţumtă? Plictiseala te face să te simţi nemotivată şi deloc încântată? Ai o criză de vârstă mijlocie? Oferă-i motivaţiei personale un impuls pentru a depăşi genul acesta de monotonie. Iată 8 mijloace prin care să îşi stabileşti ţeluri noi şi care să îţi reaşeze cariera pe un traseu motivant.

 1. Îmbunătăţeşte-ţi spaţiul personal de lucru

 Dacă vrei să te bucuri de un feng shui potrivit la locul de muncă, încearcă să îşi alegi cu atenţie spaţiul în care să te simţi comfortabil.

Sfaturi:

 • Încearcă întotdeauna să ai biroul sau masa de lucru în colţul diagonal cel mai îndepărtat de uşa de la intrarea în birou. CU cât eşti mai departe de uşa de la intrare, cu atât mai bun va fi feng shui-ul.
 • Nu poziţionaţi biroul sau masa de lucru în căpătul unui hol sau unei pasarele.
 • Nu staţi niciodată într-un birou sau la o masă de lucru poziţionată în faţa unei toalete sau la baza unei scări. Şansele de promovare sunt sever reduse în acest caz.
 • Nu staţi într-un birou sau la o masă de lucru aflată sub o lumină puternică. Vei suferi de dureri de cap şi presiune dureroasă.
 • Nu staţi niciodată cu spatele la uşă, chiar dacă este uşa propriului birou sau uşa biroului principal.
 • Nu lucraţi niciodată la un birou care vă obligă să staţi pe marginea unui colt proeminent. Mutaţi-vă din dreptul lui sau folosiţi o plantă cu frunze, pentru a-l bloca.
 1. Ţineţi cont de aranjarea locurilor la locul de muncă
 • Când este vorba de întâlniri de afaceri, asiguraţi-vă întotdeauna că nu staţi pe o muchie ascuţită a unui birou. Dacă veţi face acest lucru, va fi ca şi cum veţi avea o săgeată otrăvită îndreptată spre dumneavoastră, lucru care vă va pune în dezavantaj faţă de colegii dumneavoastră. Întotdeauna trebuie să stai în direcţia cea mai confortabilă atunci când lucraţi.
 1. Energizaţi-vă spaţiul de activitate

Energie pentru punctul Vestic

 • Daţi energie punctului vestic cu un aeroplan încărcat cu monezi, legat cu un fir roşu. Clopotele şi morile de vânt sunt de asemenea eficiente.
 • Daţi energie punctului Nordic în acelaşi fel. Nu puneţi lumini puternice nici în partea vestică, nici în partea nordică a biroului. Acestea vă vor maximiza toate problemele.
 • Daţi energie punctului sudic cu cristale natural. Dacă biroul principal este de asemenea localizat în partea de sud, atunci aşezarea unui cristal mai mare are un effect mai puternic. Un ametist cu un fel de “buzunar” adânc poate să captureze tot norocul ce se îndreptă spre birou, ideal pentru atragerea norocului în afaceri.
 • Daţi energie punctului Nordic în acelaşi fel ca şi celui sudic, dar nu este necesar să aşezaţi cristale foarte mari în acest caz.

Energie pentru punctul Estic

 • Daţi energie punctului estic cu plante, flori şi picture care reprezintă vegetaţie luxuriantă şi apă. Evitaţi orice lucru metalic în acest colţ. Morile de vânt, foarfecele şi lamele provoacă foarte multă agitaţie în acest punct.
 • Faceţi acest lucru şi pentru punctul sudic, dar aici puteţi de asemenea să aşezaţi p fântână în miniature sau un simplu bol cu apă.
 • În punctul Nordic, aşezaţi un vas mai mare de apă, cu o broască ţestoasă în interior. Aceasta poate fi reală sau falsă. Este totuşi de preferat să fie o broască ţestoasă vie.
 • În punctul sudic, aşezaţi ceva roşu – o picture, un covor roşu, perne roşii şi o lumină care să aducă energie bunei reputaţii. Energizat corespunzător, punctul sudic aduce o reputaşie excelentă.
 1. Conferă senzaţia de sprijin cu ajutorul unui munte
 • În birou, nu vă aşezaţi niciodată cu spatele la uşă. Dacă faceţi acest lucru, vă provocaţi stări de trădare şi decepţie. Trebuie să vă aşezaşi întotdeauna pe ceva care să vă sprijine spatele.
 • Puteţi avea în spate o picture cu un munte, dar aveţi grijă să fie o picture cu o semnificaţie destul de puternică. Tabloul să nu conţină lanţuri muntoase care sunt prea ascuţite deoarece elementele acestea sunt mai puţin utile. Cea mai buna imagine cu un munte, care să îţi confere protective, este aceea a unui munte care seamănă cu spatele unei ţestoase.
 1. Cum aşezăm telefonul pentru a avea noroc
 • Dacă vreţi să conferiţi un feng shui pozitiv telefonului şi fax-ului, trebuie mai înttâi să observaţi din ce direcţie vine energia care aduce mesajul pe linia telefonică. Aceasta este considerate a fi sursa de energie a telefonului.
 • Următorul lucru pe care trebuie să îl faceţi este să aşezaţi telefonul în aşa fel încât sursa mesajelor, apelurilor să vină din cea mia potrivită direcţie – direcţia sheng chi.
 • Nu faceţi greşeala să vă gândiţi că vorbim despre priza din perete. Direcţia sheng chi este locul unde telefonul este conectat.
 1. Aşezaţi o pasăre norocoasă în colţul sudic al biroului
 • Punctul sudic este imaginea unui Phoenix Crimson care simbolizează faima şi recunoaşterea. De asemenea, pasărea Phoenix aduce noi oportunităţi. Când oferi energie acestui gen de păsări, activezi de asemenea energiile benefice ale sudului. Norocul acestei secţiunii sugerează o mare luminozitate, deoarece sudul este de asemenea, locul specific focului. Astfel, o creatură Phoenix Crimson este de bun augur. Acest lucru îţi va active viaţa socială şi te va face să devii plăcut şi popular printre colegii şi partenerii de muncă.
 1. Dăruiţi energie biroului dumneavoastră pentru o carieră de success
 • Aşează o vază cu flori proaspete pe partea estică a biroului tău. Florile crează energie yang. Dar nu permiteţi florilor să vă copleşească sau să vă blocheze imaginea. Întotdeauna schimbaţi florile imediat cum încep să arate semne de ofilire.
 • Aşezaţi o plantă micuţă în cornul sudic al biroului dumneavoastră. Acest lucru atrage venituri foarte bune, noroc şi îmbunătăţeşte şansele de dezvoltare personală.
 • Aşezaţi o minge/piatră de cristal în colţul sudic al biroului pentru a crea norocul unei relaţii armonioase cu toţi colegii de muncă.
 • Orice sursă de lumină benefică unei bune reputaţii trebuie să fie plasată în partea sudică. Aceasta este una dintre cele mai bune metode de a crea o relaţie bună cu firma în care lucrezi, dar şi cu mediul dumneavoastră de afaceri.
 • Tot echipamentul personal de metal de la birou ar trebui să fie aşezat pe o masă separate, de preferat în partea vestică sau nord-vestică a biroului. Dacă trebuie să fie aşezate pe monitor, atunci aşezaţi-le în dreapta dumneavoastră, dar asiguraţi-vă că aveţi de asemenea destul loc în partea stângă. Acest lucru semnifică faptul că energiile Dragonului le vor stăpâni pe cele ale Tigrului.

 

 

 

 

 

 

 

 

%d blogeri au apreciat: