10 greşeli de Feng Shui pe care oricine le face acasă

Principiile Feng Shui sunt organizate într-o mapă pe care o putem folosi să găsim pacea, liniştea şi energia pozitivă acasă – şi nu este chiar atât de dificil de urmat. Iată care sunt cele mai des întâlnite greşeli pe care începătorii tehnicilor Feng Shui le fac adesea acasă. Vă asigurăm că există o soluţie rapidă pentru fiecare dintre ele, iar propriul tău spaţiu se poate corecta dacă ai făcut lucrurile „greşit” pentru o perioadă!

1. Patul tău, canapeaua ta sau scaunul de birou nu sunt aşezate cu faţa la uşă
Posibil să nu simţiţi acest lucru în mod conştient, dar pentru a vă simţi complet în siguranţă , este nevoie să fiţi aşezat într-o poziţie din care să ştiţi că nu vine cineva să vă ia prin surprindere.  „Amigdala” noastră – parte a creierului care controlează frica – bazată pe instincte de supravieţuire – este condiţionată să fie în stare de alertă atunci când nu vedem ce este în spatele nostru, aşă că asiguraţi-vă că nu staţi niciodată cu spatele la uşă pentru perioade foarte lungi de timp. Dacă nu puteţi schimba poziţia mobilei, aşezaţi în jur oglinzi astfel încât să puteţi vedea când cineva intră sau iese din cameră.

2. Nu ai făcut destulă curăţenie înainte să instalezi remediile Feng Shui
Cei mai mulţi dintre noi sunt speriaţi să arunce deoparte ceva ce într-o zi le-ar putea lipsi, aşa că avem de-a face cu ideea de „ a strânge gunoaie”. Oricum, este absolut necesar să creăm un mediu curat înainte să instalăm tehnicile de Feng Shui în casă, deoarece „gunoaiele” îţi distrug complet chi-ul sau forţa de viaţă. Practica de Feng Shui are „ochi” în fiecare colţişor, astfel încât nu poţi ascunde nimic! De exemplu, casa unuia dintre clienţii mei a fost complet fără pată, exceptând garajul, care era plin de grămezi gigantice de lucruri. Abia în momentul în care am curăţat acel spaţiu, ea a fost capabilă să îşi organizeze viitorul pe care şi-l dorea.

3. Există tablouri foarte mari agăţate deasupra locurilor unde stai/te aşezi
Agăţatul de picturi sau fotografii foarte mari şi impunătoare asupra patului, canapelei sau scaunului este un mare „NU-NU”. Arta Feng Shui este despre a te simţi protejat şi în siguranţă în propriul tău spaţiu şi este greu să te simţi în siguranţă cu ceva foarte greu atârnând direct asupra capului tău.

4. Nu îţi prioritizezi comfortul
Este foarte uşor să te laşi sedus de toate lucrurile frumoase care nu sunt neapărat practice sau comfortabile, dar toate marginile ascuţite, mobilierul instabil şi cactuşii înţepători, toţi încarcă energia spaţiului tău, deoarece subconştientul nostru reacţionează la obiecte şi situaţii ameninţătoare.

5. Vibraţiile tale cu arta Feng Shui sunt la un nivel scăzut
Întrebaţi-vă întotdeauna ce obiecte, arte sau fotografii din spaţiul dumneavoastră comunică cu voi. Tot ceea ce vă înconjoară ar trebui să vă susţină intenţiile într-un fel, aşa eliminaţi şi nu luaţi în considerare imaginile cu oameni care sunt bolnavi, singuratici sau nefericiţi.

6. Tu îţi creezi cu bună intenţie ceea ce crezi
Să presupunem că într-adevăr doriţi să atrageţi bogăţie financiară, aşă că vă plasaţi toată atenţia asupra averii Gua ( zona din stâmga spate a casei care răspunde la albastru, mov şi roşu). Aceasta este doar o parte a puzzlelu-lui deoarece trebuie să provoci şi alte Gua care te vor ajuta să atragi acest tip de abundenţă. Intenţionezi să fii mai bogat datorită reputaţiei tale impecabile de la muncă ( Gua de carieră) ? Intenţionezi să apelezi la ajutorul unui mentor sau al şefului ( Gua oamenilor utili) ? Totul este în strânsă legătură, aşa că adpotă o perspectivă mai holistică acestei case şi nu îţi concentra atenţia într-un singur loc.

7. Foloseşti foarte mult un singur element pentru a crea o paletă de culori
Unii oameni au o preferinţă foarte puternică pentru una sau două dintre cele cinci elemente ale lemnului, focului, pământului, metalului sau apei. Oricum, casele echilibrate le conţin pe toate acestea. Prea mult metal şi nuanţe de metal pot crea tensiune, în timp ce casele de pământ cu prea multe tonuri neutre şi ceramică pot da senzaţia de spaţiu închis şi sufocant.

8. Te concentrezi prea mult pe un singur rezultat
Să presupunem că vrei să îţi salvezi relaţia, dar îţi activezi casa Gua a romanticismului şi totuşi aceasta se destramă. Ce s-a întâmplat? Tehnicile Feng Shui se manifestă în căi misterioase şi nu ştii niciodată ce se poate întâmpla când îţi reactivezi fluxul de energie al unei zone. Nu insistaţi prea mult pe un singur rezultat, deoarece dacă procedaţi aşa s-ar putea să pierdeţi oportunităţile care trec pe lângă dumneavoastră. Până la urmă, faptul că relaţia s-a destrămat ar putea fi exact ceea ce aveţi nevoie.

9. Îţi tratezi casa ca şi cum nu ar fi făcută să locuieşti în ea
Orientează-te spre dorinţa de a crea un interior „perfect”. La fel ca şi cum doriţi să evitaţi un dezechilibru elementar, la fel să evitaţi să decoraţi casa cu lucruri şi mobiă care sunt atât de preţioase încât vă fac să vă simţiti nervos sau vinovat atunci când staţi lângă ele. Copiii dumneavoastră, animalele şi musafirii, toţi vor aduce fluxul lor de energie, aşa că lăsaţi-i să se manifeste în interiorul casei exact aşa cum doresc.

10. Păstraţi în casă obiecte stricate care trebuie reparate
Dacă un obiect nu mai poate fi folosit, nu ar trebui să fie în casa ta. Nu lăsă niciodată ceva pe mai târziu. Dacă nu vă pasă de el suficient încât să îl reparaţi, atunci donaţi-l sau vindeţi-l imediat.

%d blogeri au apreciat: